Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du låter guldet falla


Natten vilar i livbojen
skriker en mås

Lanternorna söker sig in i himlen
en krusning och en bruten mast

En man söker i fyrens dån
en bön genom dimman

Mitt i tystnaden blev allt blankt

Långt in i mörkret Polen
i nattens trafik

En bit bakom ryggen vaknar
amiralitetskyrkans klockor

Ett hål i vattnet en rand i gryningen
blickstilla är ringen på fingret

Du låter guldet falla,
öppnas blicken mot hennes tunga




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ubuntu
Läst 425 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-01-23 01:56



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
skönt experimentellt poem.
2018-02-05

  SatansSon VIP
skönt experimentellt poem.
2018-02-05

    ej medlem längre
Vad jag känner den här texten starkt. Jag tänker en lögn eller ett brutet löfte. Hur orden och bilderna oförutsägbart sluts till en cirkel. Framför allt stämmer den alltför väl in på en miljö som är mer än välkänd. Tack!
2018-01-23

  objekt3
Framför vägdikesaltaret
2018-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Ubuntu