Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som taget ur sitt sammanhang ur någon romantisk bok.


Skifte





Flickan satt grensle över hästen sin och såg på den unge mannen nedanför. Hon kunde väl vara en 23 år, slängd i käften och en van personlighet i sadeln. Han kunde nog ha varit 22 och som lätt känslomässigt berörd av hennes närvaro. Han såg åter på henne och fick så ur sig orden.
- Du är så söt och god att jag skulle kunna äta upp dig.
Några sekunder förflöt i solskenet och en lätt bris bland trädens löv. Sedan kom hennes svar med lågt och knappt hörbar röst.
- Nåja. Du kunde väl börja med att slicka mig.
Han såg spänt på den unga kvinnan. Men innan han hunnit säga något själv, som rappt kunnat besvara hennes okynniga blick och replik, tillade hon strävt.
- I armhålan!
Nu kunde en ju tänka sig att hon redan var våt, av svett, efter den långa ritten innan hon stannat strax innan stängslet tog vid. Bromsat hästen från att bara vända till vänster och fortsätta. Men dess hovars trummande mot sommarens stillhet, mannens uppenbarelse samt hennes upplevelse och tankar samma dag. Det hade och gjorde att hon saktat in för att höra om hennes älskade hade något på hjärtat också, eller bara lät blickens flykt vandra från hästens smäckra kropp till den klädsel hon bar för dagen.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-25 15:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP