Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagboken

Dagboken där på sängbordet
Skriker tyst
Bland det blottade
Ropar adjö från sin halvö
Lika övergiven som du

Sjukhussängen, en flotte
Där dagarna och du flyter fram
Bland allt främmande och skrämmande
Samma hav som du behärskat ett helt liv
Skeppsbruten och tilltalad som en treåring

Bokstäverna bråkar
Dagboken dör ut utan dina tankar
Och de tomma sidorna krymper din värld
Tiden tystnar
Du kallar det fritt fall

Du viskar din förtvivlan så tydligt
Men människans morse är tydligen ute
Ingen är analog idag
Upptagna, blinda och döva
Uppkopplade digitalt

De missar dig med flera meter
Ser bara din diagnos




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-02-07 13:17



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text!

'"Ser bara din diagnos".
2018-02-12

  Blomma-Stjärna VIP
"de missar dig med flera meter
ser bara din diagnos" - - -
"skeppsbruten och tilltalad som en treåring"
"dagboken - lika övergiven som du"
"ingen är analog idag
upptagna - - -
uppkopplade digitalt"

många äldres verklighet - och ännu fleras fruktan - - - begåvat beskrivet!!!


2018-02-07

    Jag är fan större än Sartre VIP
Superbra text!
Sen har samhället alltid haft sina problem, fast samtidens problem är mycket jävligare, eftersom de sprids som en sjuk digital eld rakt in i folk.
2018-02-07

  Salvation Pepper
De tomma sidorna, talande.

Det blir tystare.

Mycket bra fångat.
2018-02-07

  i af apa
berörande o fin bildskapande
ord.
2018-02-07

  Onomatoprofet VIP
Skriver folk dagboken digitalt nuförtiden eller finns det någon kvar som skriver på papper?
2018-02-07

  gunnnar nylund VIP
Lite paradoxalt skulle man kunna tala om det kontaktlösa samhället...trots
alla våra elektroniska apparater.
Vi fjärmar oss från det fysiskt sociala
å normala beteende vi är skapta för.
Hur skall det sluta, nu försöker man
t.o.m. införa robotar i vården.
Bra text..vetja!!
2018-02-07
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP