Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan...

Längtan, hela mitt liv har styrts
av denna ständig längtan, jakten
efter den ofullbordade struktur
som livet ändå är.

Aldrig känna sorg eller saknad
den längtan har följt mig hela livet.

Har som åldrig uppgått i insikten av
längtans fullkomliga bedräglighet.

Inser till slut, att längtan är
en oförmåga att känna den
ofullbordade kärlekshandlingen
som den slutliga lyckan.

©Bosse 4 februari 2018.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-04 12:57



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Utan längtan o
Drömmar vad
Är livet värt?
Sen att de ej
alla uppfylls
Det ofullbordade
Är väl någet vi
Människor får
Dras med?

2018-02-04

  objekt3
Fint ord, längtan
2018-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten