Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saker jag minns



Jag minns ett soffbord på golvet
och en ryamatta däremellan.

(Soffbordet låg på kanten
på snedden
med benen upp i vädret
som om det skämdes.
Hur hade bordet hamnat där?
Sådär?
Jag minns vidare
Minns att bordet välte
men inte av sig självt.
Minns att jag satt längre bort
vid ett annat bord.
Ett matbord utan mat
Jag och mina läxor
mina böcker.
Jag i min värld
vaknar plöstligt av ett manligt vrål...)

Jag minns en kaffestund
som slutade illa
En som blir arg
den som alltid.
Han slänger plöstligt
hela bordet upp i luften
och upp far två kaffekoppar med två fat
upp far också kaffet
och teskedarna
ned faller kaffet som ett regn
och skedarna klingar mot porslinet
och plöstligt hörs ett duns.
Där ligger nu soffbordet
med benen i vädret
och skäms.




Fri vers av lalanda
Läst 710 gånger
Publicerad 2006-06-03 23:41



Bookmark and Share


  karamellen
Oj....Ett gripande innehåll i denna texten. Man berörs och det väcks frågor. Vad orsakade utbrottet och vad hände sen...Gillar den!
2006-08-28

  Arro
den är skriven på ett sådant sätt att själva problemet inte blir i centrum utan finns i bakrunden men när man läser denna väl tänkta dikt så är det bara problemet man ser, det är bara det man tänker på.
bra dikt
2006-07-25

  Bump
aah vad jag gillar ditt diktspråk. orden i mittenstyckena är så asbra ihopsatta, så perfekt så jag bara vill sjunga, eller något sånt knäppt. solklar femma.
2006-06-07

  Clara-Fina
ÅNGEST IGEN!! F-n skriver du om min barndom? Min far?
Väldigt bra dikt/billy
2006-06-04
  > Nästa text
< Föregående

lalanda
lalanda

Mina favoriter
Min far, ett stycke