Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del dagar är det tillåtet att tycka hur mycket synd om sig själv som helst, hur gammal man än blir. *Eller hur glad man kan vara annars.


Äckliga jag vaknar på fel sida


Hur äcklig är inte jag?

de dagar jag vaknar på fel sida

när himlen är grå
och jag inte får nån luft

när hakan är full av utslag
så vidriga
att spegeln blir rädd


Hur äcklig är inte jag?

en solig dag
när ljuset
inte kan tränga in

för jag är så äcklig
att det inte törs

Hur äcklig är inte jag?

när jag tycker som mest synd
om mig själv

och varför
sammanfaller det
förresten aldrig
med vad resten av världen tycker?

jag vill att ni ska tycka synd om mig

när jag gör det

aldrig annars

men det gör ni aldrig

när jag vill

då tycker jag ännu mer

synd om mig

Hur äcklig är inte jag?

när jag inte tycker om
någon
annan

när allt
är fel och fult

när alla har fel

och jag har all rätt
att tycka
att jag är sämst i världen

Hur äcklig är inte jag?

när jag vaknar på fel sida
och har gaser i magen

då är det nog bäst
att stanna här

hemma
tycka mest synd

om mig själv
ha mina utslag
i fred
fisa
vara äcklig
hela dagen lång

tills det går över.




Fri vers av lalanda
Läst 468 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-29 22:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lalanda
lalanda

Mina favoriter
Min far, ett stycke