Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spekulation påminner en del om filosofi och filosofi påminner en del om spekulation.


Något litet om spekulation




En del människor handlar med och spekulerar i 'värdepapper', en sorts sparande.
Litet som att spela på tipset.
Vad resultatet skall bli.
Oavsett insats, chans och tid.
Spelar det då verkligen någon roll på vad och i vad någon spekulerar?
Det handlar om små eller stora pengar.
Vinst eller förlust.
På lång eller kort sikt.
Enligt prognoser eller för spänningens skull.
Att visserligen tro sig veta.
Men att 'vetskapen', aldrig kan bli något annat än just en sorts tro.
Vilken kan vara fel ibland.
Rätt eller fel sju gånger av tio, vanligen.
Så även om någon säger sig inte aktivt spekulera.
Så gör de nog det i alla fall.
Som med vädret.
Eller att inte säkert veta om den som går hemifrån kommer tillbaka igen, och i vilket skick.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-17 12:35



Bookmark and Share


  Fulbergarn
bättre smuggla öl om man inte dricker, själv orkar jag inte med sånt ståhej som att vara öl-langarem, men jag vet en som langade alkohol hela sitt liv. I slutskedet av livet fick kunden lägga pengarna på bordet och hämta drickat själv för benen var slut
2018-02-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP