Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett val

 

Du får inte vara en snöflinga på min axel
Och smälta bort
Jag bär dig tyngdlöst
Förankrat
Kärleken är lättsam
Men inte lättvindig

Du får inte vara en bris i ett vindstilla rum
En sista utandning
Jag suktar ingen storm
Det blåser inte längre där jag går
Men syre är liv
Och jag vill andas i takt

Du får inte vara en solkatt på min vägg
Som klöser mig när det blir kväll
Jag vill ha mörker och ljus
Ett tillsammans utan tak
Stadigt golv
Och blod i våra fingertoppar

 




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-02-19 17:59



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Snyggt minsann och verkligen kännbar i sitt flöde. Gillas.
2018-03-06

    ej medlem längre
En vacker text som rör sig runt kärlekens kärna i alla dess element, som vatten, som vind, som eld!
2018-02-26

    Sefarge VIP
Så vackert djupdiktat!
Och med intenegationer
som tar ut sig själva.
:}
2018-02-19

    Peter Söderqvist
En fantastisk text som leker med bilder och tar deras betydelser vidare. De sista fyra raderna tar mig tillbaks till vardagen men en levande sådan.
2018-02-19

  Nanna X
Ooo den kändes
kärlek är hardcore stuff
2018-02-19

  Marita Ohlquist VIP
Stark och berörande text i kärlekens namn!

2018-02-19

  Chawa VIP
De där rädslorna man kan känna när kärleken är ny och alldeles underbar... Fin och passande rubrik till dina ord!
2018-02-19

  Blomma-Stjärna VIP
"Syre är liv
Och jag vill andas i takt"

"Jag vill ha mörker och ljus
Ett tillsammans utan tak
Stadigt golv
Och blod i våra fingertoppar"

Kärlek är det val - du valt!!!
2018-02-19

    Jag är fan större än Sartre VIP
Här var du alldeles utmärkt. Vilken bra text!
2018-02-19
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP