Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ryktet om att någon jag känner skulle stå på ett ben på Sergels Torg i Stockholm city klockslag och datum 12 mars 12:12:12, läsandes mumlande för sig själv ur någon bok, är inte sant alls, inte i min del av universum ändå.


Smutsig byk (Texten läses på egen risk)





Det är inte alls sant att...

...den instruktionsbok som skjuts sönder av kulspruteeld avlossad från en osynlig bil i en bondfilm med skådespelaren som har huvudrollen, Benjamin Spinks, skulle vara fjärde utgåvan av telefonkatalogen över västra delen av Amsterdam 1973.

...en hund kom till skada under inspelningen av en dokumentär om tjurfäktning strax utanför Barsebäck, vilket inte är en ort i Spanien, utan en modell av det som senare skulle stå staty i en rondell ungefär 27 mil därifrån en helt vanlig torsdag i maj samma år.

...en av de tävlande i Rodel strax utanför ett träningsläger utanför Uddevallas stolthet Ronny Svansson, hederprofessor i ekliastisk gymnastik i Tuppsala, skulle ha klämt i sig inte mindre än fyra olika pixxor inomhus under tiden 3 timmar, 43 minuter och 25 sekunder det tog en döv stavhoppare att göra 3-1 som tillfällig inhoppare i matchen i fotboll mellan Tranås KFA och Bortanfors IMF den fjortonde februari 1999.

...litern mjölk kom ur en tunna i aluminium (sade du mini, mitt i ordet?) 1964 på vägen till mjölkcentralen strax utanför Landskrona, vilken i så fall skulle ha kunnat ses som orsaken till att en häpen människa bestämt sig på stående fot att sluta dricka tyskt öl ur en sejdel avsedd för Tore Svenssons kusin 'Mäsken' Svensson, och slänga därför stora glaset ifrån sig över sin vänstra axel och förmås gossen att trettio meter därifrån att på sin tappade cigarett bränna ett hål på sin byxor och svårt bränna sig då hålet tog sig för med att öppna sig och skapa nya modet för kortbyxor just den dagen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 290 gånger
Publicerad 2018-02-19 18:18



Bookmark and Share


  Nanna X
Fint att man får veta vad som inte är sant. Man undrar ju dock fortfarande över vad som eventuellt är sant på riktigt.
2018-02-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP