Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vara intill Påska

svartnande står silverljusstaken
med döda ljus som spaljé
emot vardagsrumsfönstret
med sina avklippta vekar

Bländande ger sol en vision av sommar
fågellyckan hänger i snöret, dansar.
Nyfylld glädje för de hungriga mesarna
och slagsmåls benägna sparvar.

alla fladdrar otåligt när koltrasten kommer
tjattrar vårmat, vårmat inga invandrare här
åk hem till Södern därifrån ni kommer

blickarna går sorgset mot det andra huset
med skuggan av det förbipasserande
molnet ur min tanke, gult tegel

stängda fönster i sorgsna rader staplade
ingen förbipasserande som skrattande
vinkande glatt igenkännande, detta är
förändringarnas Ghetto

Klyver två äpplen lägger ut dem på
balkongen, hänger samtidigt upp nya
talgbollar, ser sorgset ut mot den tomma
lekplatsen.

Låter handflatorna suga in värmen från
den hoppingivande solen, vårkänslan vill
inte infinna sig.

© Bosse 24 februari 2018.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 174 gånger
Publicerad 2018-02-24 12:25



Bookmark and Share


  Syrran77
Gripande. Kanske fylls lekplatsen med liv mot sommaren, men ingenting blir som förut? "förändringarnas Ghetto" - vilken dramatisk formulering.
2018-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten