Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu bor en släkting till mig visserligen i Venezuela, men uppvägs det av att en bekant till mig är bosatt i Chile för det? Känner jag någon i Askersund? Nej, men jag har bekanta i Linköping....


En seriös text på det hela taget






I norden finns det sporter i att bräcka varandra, oavsett vad som påstås först så bör den andra kontra med att 'vara värre'. Så är det som tur är inte i resten av världen. För det vore ju som om någon i Venezuela sade.
Person i Venezuela.
- När jag var i Italien nyligen bodde jag på ett hotell där kranen läckte. Jag stod i kön för klagomål vid portierdisken och hörde bakom mig en tysk som teaterviskade till sin (troligen) fru något i stil med 'Nu må de bli varse att få vete, att i våra rum finns det ett badrum och i det badrummet en kran för värme där det bara kommer isvatten ur och en kran för kallvatten och att båda dessa kranar läcker, så fort en sökt vrida på vattnet och sedan stänga av dessutom.' Varpå jag undrade för mig själv. Borde jag klaga på handdukarna också och toppa med att frukten i välkomstskålen var ankommen och blommorna vissnade redan andra dagen?


(Texten är förstås påhittad, och det är inte alls sant att de är snobbiga i Helsingfors, fyrkantiga öldrickare i Danmark eller snåla av sig i hurtiga Norge. Om någon skulle få för sig att säga, eller tänka, något i den stilen, så tala med herrn i boxhandskar där borta, han slåss för friheten. Yttrandefriheten alltså.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 682 gånger
Publicerad 2018-02-26 13:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP