Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att bli fri sina känslor till föräldrarna


Jag är fri nu

Jag kastar mig upp i himlen
med vingar utsträckta mot solen
likt falken klättrar jag opp
allt högre
allt högre
likt falken är jag fri

Fri för jag har ingen skuld längre
och jag är ej längre arg
jag känner endast glädje
och vinden i mitt hår

Stundom tittar jag tillbaka
och ser hur allt förminskas
hur marken under mig försvinner
och världen känns ej längre lika stor

För jag är fri nu
jag har skrikit och slagit
jag har sparkat och skallat
jag har strypt och styckat
bilder av mina föräldrar

Då jag tittar tillbaka en sista gång
kan jag ej länge urskilja buren
den buren som fängslade mig
den buren jag bar i mig
fången av känslor från min barndom
fången av känslor till mina föräldrar
fången av deras känslor

Känslorna är äntligen fria
och jag har ingen skuld
ilskan är ute
och hatet är begravt
bilder av mina föräldrar

Jag behöver ej länge bli som
jag behöver ej längre följa dom
eller ens bevisa något för dom

Nu vet jag vem jag är
jag kan forma min egen framtid
utan en skugga i min själ
och utan föräldrar i min kropp

Jag har skakat av mig mina bojor
och skrikit bort mina känslor
och lämnat buren på marken
ensam står den tom

Jag slår mina vingar mot skyn
och jag tittar ej längre tillbaka
istället ser jag solen i ögonen
och ler mot framtiden
ler mot mig själv

Jag är fri nu




Fri vers av Lennart Bång
Läst 843 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2006-06-04 17:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ja, du är ju pappa själv nu så då har du något att se fram emot.
2012-01-18

  lyckeli
Härligt ärligt... All lycka till Dig!
2008-07-13

  lyckeli
Härligt ärligt... All lycka till Dig!
2008-07-13

    StinusFinus
Wow, här fick jag många aha-upplevelser.... tänk om jag kunde göra detsamma som du. Mycket bra.
2008-07-13

  Rolando Furioso
Grattis. Skönt att klippa navelsträngar.
2008-07-13

  karenina VIP
bra!! fylld av glädje, styrka och insikt. de här raderna borde läsas av många ännu inburade.
2008-07-12

  Markattan
Du förmedlar känslan av att ha slagit sig fri på ett bra och målande sätt.
2008-03-07

  Tino
Djup och filosofisk! Bra innehåll, den var väldigt intressant att läsa/
2006-06-04

  _Mian_
Du har på ett tydligt och rakt sätt beskrivit det viktigaste - att befria sig så inte bitterhetens klor får fäste och hindrar framåtskridande.
2006-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Bång
Lennart Bång