Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dopdikt till Elsa Ellinor Greta Bång, den 8:e juli 2018


Du är vårt allt Elsa

Elsa Ellinor Greta
Elsa vilket vackert namn
Som isprinsessan i Frost
Fast ännu finare för mig för
Min farmor hette också Elsa
Och det känns lite som om
En del av henne lever här i dig
Även fast jag inte minns att hon
Frustade med näsan när hon va glad
Eller mosade sig själv med en snuttefilt

Elsa du är min första tanke när jag vaknar
Och inte bara för att du väcker mig
Utan för att du är som dagens gryning
Första guldstrimlan som skingrar nattens skuggor
Morgonsolen solstrålen som fyller mitt hjärta
Elsa du är min första vilja, du får vad du vill
För det kommer bli riktigt svårt att säga nej
Och Elsa, förstå att du är nummer ett
Ja man kan faktiskt ha flera
Och livet gav mig en till
När jag fick dig Elsa

Elsa du är delad dubbel lycka
Ellinors och min andra dotter
Du är två förtrollande blå ögon
Ibland uppspärrade, stora som tefat
Elsa jag älskar när du upptäcker nånting nytt
Titta en brödsmula, titta en röd spagettislev
Och söta lilla munnen blir som en fågelholk
Med sprattlande fötter och bankande händer
Varje del av världen exakt lika spännande
Jag önska att vi aldrig tappade den känslan
Aldrig slutade förundras, aldrig slutade beundra
Snälla kan du lära mig att se
När jag tittar Elsa

Elsa du är vårt tredje barn
Otroligt hur gick det till? (nej fråga aldrig)
Elsa du är vår lilla stora lillasyster
Tre önskningar i en, bebis
Elsa du är tre goda ting
Du är tro hopp och kärlek
Kärlek härlig som bubblande vårkänslor
Kärlek större än Vaxholmsbåtens böljande vågor
Starkare än sommarsjöbrisen över Skärgårdens kobbar
Och när jag möter din blick
Kommer havsutsikten hem till mig Elsa

Elsa du är mitt fjärde allt
Du är mitt femte väderstreck
Mitt sjätte sinne, min åttonde Himmel
Mitt nya lyckotal, du är tio kilo ren lycka
Regnbågens slut man kan ta på
Den skimrande guldkistan
Skatten på havets botten
Toppen på högsta berget
Hey I made it
När jag fick dig Elsa

Elsa du är tusentals smeknamn
Michelinis och Nano, Nanisen och Elsisen och vad mera
Du är tusen nackpussar, förlåt jag kan aldrig få nog
Elsa du är sista biten i ett tusenbitars träpussel
Och när du kom blev världen komplett
Att vara lycklig blev helt plötsligt lätt
Elsa tack för att du finns
Och tack för att du valde oss
Mamma Pappa och Elias och Linnea
Vi älskar dig miljoners biljoners
Stjärnstopp mycket
Och lite till
för Elsa

Du är vårt allt




Fri vers av Lennart Bång
Läst 545 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-09 08:31



Bookmark and Share


  mare VIP
Wow, vilken fin
hyllning till ditt barn
så skulle alla få
uppleva i livet
ett litet liv
så betydande
så unik så viktig
tack för texten
den gick rakt in
i mitt hjärta!
2018-07-14

  Carola Bouvin
Så underbart mycket kärlek till dem som betyder mest! Kärleken till våra barn.
2018-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Bång
Lennart Bång