Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vaknar död

 

Idag vaknade jag död till livet
Det gjorde jag igår också
Och i förrgår

Och förrgår och i förgår och förgår
Och förrgår och förgår och förgår
Och förrgår och förgår och i förre förgår

Och i de dryga tjugo år jag bodde i Sverige

Jag är dödförklarat för mina grannar
Jag är dödförklarat för samhället
Jag är dödförklarat för den svenska kyrkan

Men inte än för skatteverket

Betalar skatt trotts att jag är död
Betalar skatt som en pensionär trots att jag inte jobbar
Betalar skatt ovilligt




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 186 gånger
Publicerad 2018-02-28 08:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP