Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingår i diktsamlingen "Som att gå sönder och stå kvar" ISBN 978-91-519-4643-6 Förlaget AMP


Oväntat

 

Du är en överraskning
En stillsam promenad i paradiset
En kullerbytta på en knivsegg
Ett rymdepos på en post-it-lapp
Bortglömd i byxfickan
En jazzton i kyrkan
En timrad stuga på Trafalgar Square

Du är en överraskning
Ett hav i ett decilitermått
Klarblå himmel i skymningen
En räv i rockärmen
Och en barometer bakom örat
En svävare i storstadsdjungeln
Med moln och matjord i fickan

Du är en överraskning
Solglittret i ett duggregn
En ny nyans i regnbågen
En annorlunda mustasch på Salvador Dali
En hand på ratten och två på en violin
Sälta i honung, den sötaste kyss
En början mot slutet




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 850 gånger och applåderad av 44 personer
Utvald text
Publicerad 2018-03-02 00:00



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Helt underbar!

2020-04-23

  Göran P Rödholm
Bilderna kryllar och hänför. En så vidunderligt fin dikt!
2018-05-16

  Viksten
Fin dikt
Jag bugar
2018-04-05

    ej medlem längre
Den sötaste kyss ...
2018-03-05

  gunnnar nylund VIP
Många förhoppningar som gemensamt
söker glädjens vitala essenser.
Upplevelser som vill göra akrobatiska
krumsprång i glädjefnatt.
Bäst att hålla i hatten!!

2018-03-04

  Fulbergarn
kalastext
2018-03-03

  Hestia VIP
Jag känner mig ny!! Så fin text.
2018-03-03

  Maria Marängsviss VIP
"kullerbytta på en knivsegg", "ett hav i decilitermott" "en början mot slutet" du griper tag! gillar :)

2018-03-02

  i af apa
helt underbar,
med andra ord!!

dikten känns som
alldeles nytt syre
en ny läsk
ett nytt giv
ett särdeles
liv!

tack!
2018-03-02

  Staffan Nilsson

Härligt!
Överraskningar som kan både älskas och förfära.
I kärlekens ögon är allt vackert.

2018-03-02

  Marita Ohlquist VIP
Denna Du är en spännande och intressant människa, som en mångfacetterad ädelsten!
2018-03-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket underbart bra bildspråk! Metaforerna är outstanding. En kärlekshyllning, till en älskad människa.
2018-03-02

  Goraxy 89 Orion VIP
Också om jag i princip är emot uppräckningar i diktform, så tycker jag att den här är pikant (fräsch) att läsa så jag Gillar!!!
2018-03-02

    Jag är fan större än Sartre VIP
Många tjusiga metaforer i din text!
2018-03-02

  Onomatoprofet VIP
Överraskande och uppfriskande som en ny läsksmak!
2018-03-02

    ej medlem längre
Spännande egenskaper hos denna personlighet!
2018-03-02

  in effigie VIP
öppnande vackert..blad för blad..
2018-03-02

  Nils-Robert
En fin dikt om någon nära. Sista raden ger dock en annan underton.
2018-03-02

  Katja-
åh wow.

/K
2018-03-02

    Sefarge VIP
Utsökt bildpoesi!
Som vildhonung
I en antik skål
från Ming dynastin!
:}
2018-03-02
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP