Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag jagar döden

Jag jagar närhet att kasta bort

kärlek att förskjuta

bekräftelse att ignorera

känslor att begrava

och suckar sorgset ”jag är oälskad”

 

Jag jagar glädje överallt

endorfiner i min kropp

oxytocin i mina fingrar

alkohol i mitt blod

och viskar olyckligt ”jag är deppig”

 

Jag jagar vänner desperat

ställer dom på rad

samlar dom på hög

skänker skratt och stöd

och klagar tungt ”jag är ensam”

 

Jag jagar mening utan mål

konsistens utan innehåll

framgång eller vinst

seger utan glädje

och skriker ynkligt ”jag är bäst”

 

Jag jagar utan att veta

mitt livs tragedi

en allt stegrande mani

vad är syftet med jakten

och frågar tyst ”är det döden?”




Fri vers av Lennart Bång
Läst 686 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-05 13:38



Bookmark and Share


  TiVa
de första fem raderna är guld värda.. bra!
2006-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Bång
Lennart Bång