Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påsken i vårvintern

Nu har vi påsktiden.
Nu smälter solen den sista snön
Jag är nyfiken på om isen på sjön har brutits upp?
Jag hör skogsduvan kurra
Jag hör grönsiskans "Tryyyys"

Det är vårvinter i gamla Sverige
Och jag ska inte tänka på mina krämpor
Nej, utan bara på vilan i påskens välsignelse.

Men, om sjövattnet ligger öppet
Då hoppar jag i!
Eftersom jag är en sporadisk vinterbadare.
Ty vinterbad är medicin,
Värk försvinner och man blir mindre förkyld.
Pröva! Men ha en termos med varm dryck i beredskap!

Det finns en kärlek som väntar...




Prosa av bohemen VIP
Läst 242 gånger
Publicerad 2018-03-30 11:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP