Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsmeja

Terveydeksi denna morgon
vaknade när tanken kittlar
näsan fuktas i nattsval luft.

var mig till nytta
lät kärleken sig återbrukas
som det nysådda

glad i morgonstunden
tuppen prövar kraften
sporrarnas eggelse

Prosit så återgick tvivlet
till det förflutnas ånger
blodsdroppen,
skapelsen blev det.

Förnekades allt i hanegället
utgivet för välbekommen framtid
tidegärden förblir stjärnfri gryning.

© Bosse 31 mars 2018.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 273 gånger
Publicerad 2018-03-31 06:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten