Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


SERVERAD/SERVERA

Stå aldrig till tjänst för de som bara vill bli serverad utan att ha förmågan/viljan och uppskattningen att servera andra.
Fri vers (Fri form) av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-02 22:57Bookmark and Share


  Samuel E. Rajeus VIP
Ja, absolut genom långvariga kämpande och uppoffringar. Det kom aldrig av sig själv och det kom aldrig utan kostnad. Fast i en rättvis värld (utopi kanske) skulle alla få det utan att kämpa för det.

Jag tror att det radikala sker efter att vi betalar väldigt stort pris för våra "dumheter". Människan har en tendens att vända blicken och låtsas att inte se tills det är försent.

2018-04-05

  Annie b'larsson VIP
Ja, det är sant. Men det har inte kommit av sig själv. Det är arbetarna som tillsammans med sina fackföreningar (då), genom strejker osv kämpat sig till en bättre levnadsstandard. Men vilka talar vi om? USA och Västeuropa. Vi fattar nog inte hur bra vi har det. Men alla andra då. Människorna i Indien, Afrika, arabländerna osv.

Vissa delar av befolkning talar tillsammans med politikerna om att vi måste sluta överkonsumera, annars kan vi inte leva kvar på jorden alls. Om havet stiger några centimeter till, spelar det ingen roll om man har alla pengar i världen. Jag vill inte måla f-n på väggen, men om inget radikalt sker i miljöfrågan, kommer även vi i nordeuropa få smaka på förfärliga orkaner och översvämningar. Då står vi där med alla våra prylar. Våra fina bilar och hus. Det är omöjligt. Vi måste backa.

Självklart vill jag instämma i Martin Luther Kings berömda ord. Absolut!
2018-04-04

  Samuel E. Rajeus VIP
visst är det frustrerande att se detta efter som många decennier kämpande.

Om vi jämför arbetarnas situation nu med 50/100 år sedan så ser vi att deras levnadsstandard har blivit betydligt bättre trots mycket orättvisor fortfarande.

Jag är väldigt optimistisk att det kommer att bli ännu bättre i framtiden och inte sämre, även om det kan bli nedgångar emellanåt.

Jag tänker idag på Martin Luther Kings berömda tal: "I have a dream".

2018-04-04

  Annie b'larsson VIP
Det finns en kategori som alltid blir serverade och förväntar sig det också; det är kapitalet/kapitalisterna som servas av arbetarna, överhuvudtaget den fattiga lilla människan. Hon som bär upp hela lasset men aldrig får det att gå ihop. Hennes plånbok är alltid tom, hur hon servar och arbetar och sliter. Där vill jag ha revolution. En humanistisk revolution. En Robin Hood-revolt!
2018-04-03

  Samuel E. Rajeus VIP
Hej Annie!

Varmt tack för ditt inlägg.

Ja, jag var noga att skriva ”de andra” inte mig själv. :)

Det är verkligen någonting tillfredsställande att ge (servera) utan att förvänta sig någonting i gengäld.

Vissa vill gärna servera andra men har inte möjligheten, men de är villiga och uppskattar verkligen när de blir serverade. Och till dessa individer ska man servera. Den andra gruppen som ska bli serverad utan att man överhuvudtaget tänker på gengäld tillbaka till sig själv eller till de andra är barn.

Jag håller fortfarande fast att man inte ska servera de som kan men inte vill servera andra och har ingen förståelse/respekt för de som serverar.

Allt gott,
Samuel

2018-04-03

  Samuel E. Rajeus VIP

Visst är det så,
Tack för din kommentar walborg,
Vh
Samuel
2018-04-03

  Annie b'larsson VIP
Jo, men det är ganska roligt att ge bort saker. Hjälpa till och så där. Om man gör det och förväntar sig att få tillbaka, är det inte förfelat då?

Nu har du återigen tagit upp en intressant sak att diskutera : )
2018-04-03

  walborg VIP
Brist på förmåga till ömsesidighet är så urbota tröttsamt.
2018-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP