Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns ett slagfält


Jag minns när vi flyttade
in i huset

Jag var inte fyra år fyllda
och
trädgården
var paradiset

där växte en praktfull mimosa
som just hade börjat blomma
gula bommullsflingor överallt
som en sol
lyste upp hela infarten

till vänster om grinden
fanns rosenbuskar
vita
röda
och rosa
i en jätterabatt
prydligt inhägnad
med slitna takpannor
instuckna i jorden på högkant

i rabatten växte även
en liten palm

och ett jakarandaträd
med en stam
som var stadig och grå
ytan nästan slät
som en hud
lik benen på en elefant

längre in efter huvudbyggnaden
på högra sidan
fanns fruktträden
ett päronträd
aprikos

granatäpplen
en bananbuske med små bananer som log mot mig

Bakom huset växte
ett citronträd
med de största citroner man kunde hitta
Och plommonträdet där tvättlinan skulle hänga sen

Blommor överallt
jag minns inte namnet på alla
runtom staketet
runt hela huset
hängande klängande
bouganvillea

I den ljusskygga delen
en daddelpalm

daddlarna som smattrade mot taket när de mognat.

Fåglarna kom
och fjärilarna kom
men
ingenting skulle
bara få vara
ifred.






Fri vers av lalanda
Läst 242 gånger
Publicerad 2006-06-06 11:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lalanda
lalanda

Mina favoriter
Min far, ett stycke