Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Szymborskas fjärde timme


I Szymborskas fjärde timme
är jag och tänker

utåt flyter jag
på en matta
vävd av tunna trådar

inåt ligger jag platt
utbredd på marken
inåt har jag inte ens en kropp
inte ett finger att lyfta

utåt kan jag lyfta ett finger
ett finger från
där jag ligger platt
och sätta ord
på det som finns
mellan mig
och allt annat utanför

i Szymborskas fjärde timme
behöver jag hitta mig en kropp
ett rum att sova gott i
och vakna upp
vakna upp
till en dag
som är

i Szymborskas fjärde timme
tickar klockan bara runt
fjärde timmen på morgonen.




Fri vers av lalanda
Läst 281 gånger
Publicerad 2006-06-07 14:33



Bookmark and Share


  Prometeus
Har läst mkt Szymborszka, och har delade meningar om henne.
Ibland skriver hon fantastiskt, men ibland blir det FÖR vardagligt och för mkt prat om nazi-tiden enligt mig.

Då måste jag säga att du här ligger klart över hennes standard!
2006-06-28

  Fredrik Stillesjö
Hej lalanda!

Jag måste läsa litet Szymborska, men den här gillar jag! Läste den flera gånger. Bra, tycker Fredrik
2006-06-07
  > Nästa text
< Föregående

lalanda
lalanda

Mina favoriter
Min far, ett stycke