Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattåg till Berlin

på ett nattåg mot Berlin
en dag är endast en mening
ord att skrivas ned
ord att glömmas bort

i en liggvagn
i översta slafen
slösar jag på stavelser
bygger jag på nytt
ett liv, mitt liv

mitt liv är endast meningar
skriven, oskriven
väntar jag på att läsas
höras
synas

en kupé som skumpar
galgar som slås mot varandra
klackitiklack
klackitiklack
natten tänjs ut
från ett flygblad, en folder
till en bok, en lunta
nedtyngd av ångest
och kvävda skrik




Fri vers av Staffan Åhlvik
Läst 638 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-07 15:31



Bookmark and Share


  Lola
Jag gillar den här, Staffan. Titeln i sig ger mig direkt en stämning och jag dyker in i blåbruna nyanser jag inte kan välja bort eftersom synesteten i mig associerar till färger utan hänsyn till deras eventuella ickeexistens.

på ett nattåg mot Berlin
en dag är endast en mening <--här hade jag skippat 'är'
ord att skrivas ned
ord att glömmas bort

...fan vad snyggt, alltså! Jäklar vilken entré!

i en liggvagn
i översta slafen
slösar jag på stavelser
bygger jag på nytt
ett liv, mitt liv <--skulle se över 'mitt liv', kanske slopa, kanske ersätta

...slösa på stavelser är en fucking briljant formulering.

mitt liv är endast meningar <--skulle slopa 'endast'
skriven, oskriven <--göra om till 'skrivna, oskrivna'
väntar jag på att läsas <--byta plats på 'väntar' & 'jag'
höras
synas

...goddamn, så personligt det blev här. Det går rätt in i mig, jag blir asberörd, nästan skakis. Nej, jag överdriver inte. Jag tar åt mig.


Shit, alltså.... Här har du skapat Poesi, mannen.
Bokmärker.
2006-07-03

    ej medlem längre
first we take manhattan...

THEN WE TAKE BERLIN!
2006-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Åhlvik
Staffan Åhlvik