Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det började med att hon plockade fram tyger

 

 

röda, eldiga
brandgula, knallgula, solgula
blå som himlen och hovet
vita, försiktiga, ostrukna

 

hon klippte och pusslade, fyllde golvet
väggarna och taket
tonade sytråd för att fästa färgerna
vid varandra och sin själ

 

och där själen sen vandrade
lämnades en liten stuvbit kvar
av röd och eldig, vit och ostruken
ibland brandgult lustfylld
men aldrig aldrig lämnade hon
det blå

 

 

 

 

 



 

 

 

 




Fri vers av catharina.jerbo VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-09 18:52



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Livets färger
2018-05-11

  Eva Langrath VIP
Vilken fin ordväv och så gott att hon behöll den blå hoppets färg.
2018-05-10

  Viksten
Mycket njutbar
och välskriven text
Bugningar
2018-05-09
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP