Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SLÅ VAKT OM KÄRLEKEN

SLÅ VAKT OM KÄRLEKEN

Låt oss slå vakt om kärleken det är den vi behöver
För den borde lyftas fram så mycket så det blir över
I en tid av elände måste vi ha en tro på det goda
Det bör starta tidigt i livet så det inte blir som en hoppande
groda.

Det är bättre att säga förlåt en gång för mycket
Man känner sig bättre när man få lätta på trycket
Ett ord kan göra under, tänk på detta nästa gång
För kärleken kan man plocka fram hela dagen lång

Varför träta när man har så lite tid att tillgå
Man ödslar med det väsentliga och lägger locket på
Var öppen istället och visa den där svagheten
Så kommer livet att gå lättare fram i alla förtreten

En bristvara på jorden är hänsyn, solidaritet och empati
Det är en stor uppdelning, nu är det dem eller vi
Men en enad värld kan åstadkomma mycket på jorden
Här gäller det att slå vakt om kärleken, den bästa av orden

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-16 00:20



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå.
2018-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj