Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kampsång från sjuksäng

syrebrist i varje kroppsdel,
fastnat i en längtan av att vara hel
ångesten på omlopp i cirkulation
vill ha flyt men möts mest av friktion
backar och motstånd varje dag
vem är kvar, vem är ens jag?
orkar denna version av mig,
en dag till, skulle jag kräva det av dig?
när allting har hamnat bortom rimligheternas gräns,
tär minuterna på själen och tårarna bränns
bakom ögonlocken och rinner mot kudden igen,
saltvåt av förtvivlan vill bort, ut, helst hem
men inte ens hemma kan bota mig nu,
fast på ett sjukhus, dag trettiosju

.




Fri vers (Fri form) av Alice.skriver
Läst 391 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-20 22:54



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
djupet i förtvivlan känns
allt bränns

2018-07-11

    ej medlem längre
Starkt och "lyckat" ångestladdat.. Mkt bra.
2018-05-22

  Larz Gustafsson VIP
Fasansfullt att behöva ligga inlagd på sjukhus i denna värme. Ja, överhuvudtaget, men i synnerhet nu.
Gud välsigne dig!
2018-05-21

    ej medlem längre
jag vet hur det känns. jag brukar gå till sjukhusbiblioteket och dikta då jag lagts in. bra att du fick med dej datorn.
2018-05-21

  Fulbergarn
"helst hem"

snyggt och vackert skrivet och motstridigt
2018-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Alice.skriver