Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett något 'vem som helst, skulle kunna lära ut'. Blott förståelsen för själva principen fanns där att ta för sig av.


Något litet om grunden till utförandet




Det svåra är inte att ha fantasi eller idéer. Det svåra är att en helst skall tala och skriva på ett språk för att nå fram till lyssnaren eller läsaren av ett sådant språk. Fantasi har alla, det gäller att förstå att bruka den. Oavsett det gäller dans, skrift eller beröring, musik, sång et cetera. Oavsett uttryck för skapande kraft och framförande. Kärleken till... talang och skicklighet kommer till den som förstår vad övning vill säga. Att öva sig till en förmåga att kunna utan att behöva tänka först, bara göra. Utförandet 'går av sig självt' sedan, likt en glädjens dans eller sång. Med litet fantasi får jag skuggan på väggen att likna början på en krokodil, och söker se ett utslag av vänlighet i dess mörka öga.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-21 23:41



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tror fankenimig du har funnit fenomenets kärna här!?! Många brukar säga jag har sådan bra fantasi.... fast snarare har jag nog uppövat förmågan att uttrycka den... De flesta gör sig säkert minst lika fantastiska bilder - medan jag o några till tar risken att klä "flummet" i exakta ord osv.
2018-05-23

  Fulbergarn

Inspirerande text

För att kunna stå på toppen av ett berg måste man först klättra dit.
2018-05-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP