Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Narren som inte vet

narren som inte vet
att han är jokern alla behöver
är offret som låser in
bödlarna i vapenrummet
beläget i källaren
utan möjlighet till flykt

han är marginalernas konung
utspridd över hela papperet
precis som döende löv
dömda att förenas med jorden

nycklarna till trappan
som leder upp till vattnet

staden i hjulet
som rullar mot sin undergång
med ett tacksamt leende
i tårarna som glöder

av elden som slocknat
för länge sedan




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-23 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson