Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försommar 2018

I slutet av maj
då syren och liljekonvalj
döljer stanken av hundskit
avgaserna från motorvägen
lyser Jupiter i sydväst på kvällen

Jag vandrar i barnkammaren
där koltrasten matar sina barn
med besprutade äpplen
tonerna svingar sig
mellan gran- och talltopparna

När säsongens första myggbett börjar klia
tänker jag på vilken smitta
som drabbat mig nu
värmen förändrar naturens villkor
gör skogspromenaden till en risk

Jag ser skymningen falla allt senare 
tänker på haven där plastpåsarna 
snart är fler än alla fiskar
oron följer mig genom försommarnatten
där fullmånen lyser ovanför Venus




Fri vers av Iréne S Räisänen VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-31 11:27



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Jag har börjat intressera mig för metaforer. Man kan se din dikt som en metafor, den binder ihop det poositiva med det negativa
2018-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP