Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Observera, försök till tänkande verksamhet.


Dagens klots 2018 06 11






Att investera i ett par hörlurar är inte fel. Konsten att ta dem på, ditt eget huvud exempelvis, att bära dem, kan utprovas på en häpen kompis eller betalad tillfällig vän, priser på uthyrda vänner finns på härför anvisad plats. Att spela 'högt' kan vara såväl överraskande som mindre påkallat och därför har försäljningen av just lurar stuckit en smula i höjden tiden före andra världskriget och även om användningen och försäljningen hade en tillfällig nedåtgående kurva. Den strax efter omkring tjugohundratvå, stack iväg som en raket igen, på sin bana runt jorden. Det märkliga med en raket som sticker iväg är föreställningen om att planeten jorden står stilla i universum, är en smula utbredd just då. Till skillnad från en dag då någon berättar om att planeten befinner sig i ständig rörelse. Det förekommer en del olika uppgifter om farten här. Det kallas äger lätt divergerande uppgifter. En del hävdar bestämt att det rör sig om cirka 74.000 kilometer i timmen. Andra säger som svävande på målet, 76.342 kilometer i timmen' som om raketen till planet vore en bil i jämförelse. Medan en del andra människor är övertygade om... Vem bryr som hastigheten planeten rör sig i rymden med, i sin färd runt solen. Tänk dig avstånden i universum om det tar ett helt år att röra sig från... Hur vet någon var start och mål befinner sig, har någon försökt sig på att se någon sorts startblock eller målsnöre, kanske? Vad gör du själv på hundra meter blankt då du springer efter bussen?




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 538 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-14 07:51



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Tingen är bedrägliga. De ligger aldrig där man lagt dem, inte bara på grund av att jorden snurrar runt sin axel, utan också för att jorden även cirklar kring solen, men allra mest för att hela systemet vandrar iväg längs kanten på själva galaxen. Men av alla dessa ting som luras är ändå hörlurarna ärliga nog att ha en varning inne i själva namnet (hörlurarna).
2018-12-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP