Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gamla haikus som väcker ljuva minnen


Avtryck vid Stugan

 

 


gulmåran suckar
stugan hägrar i fjärran

småben svävar fram



flaxande öron
jagar svalorna i flykt

tungan liknar slips

 


svenskmålad stuga
min ö på Ölands alvar

överlevnadsön

 



badväder önskas
iskalla dopp väcker tår

kaffestund njutes

 

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av catharina.jerbo VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-11 22:52



Bookmark and Share


  Jaseph
Förstår nu sista haikun...
Var lite trög igår!!
TÅR!!!
2018-06-16

  Jaseph
Gillar ordet "småben" i första haikun. Gillar energin, den filmiska beskrivningen och "slipsmetaforen" i den andra haikun. Gillar vokalväxlingar och vokalmöten tredje haikun. Goda möten där mellan ö och a. Och härligt ord det där "överlevnadsön". Sista haikun mer konventionell i rad ett och tre, men rad två är intressant. Är det tårar som väcks??
2018-06-15

  morgonstjärna VIP
glädje och sommarkänsla i denna
2018-06-12

  DavidM VIP
Väldigt fina treradingar, en behaglig känsla infinner sig.
2018-06-12

  Blåbäret
Härliga bilder du frammanar.
'Överlevnadsön' var så talande... Så välgörande.
2018-06-11

  Viksten
En njutbar dikt
2018-06-11
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP