Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärleknsgnäll som går att sjunga till Ola Magnells mästerverk "Höstkänning" - som länkas nedan...


Vardagsförädling

 

Skall vi drömma sönder några dagar?
Skall vi trotsa Luthers slavmoral?
Skall vi göra blott det vi behagar?
Eller lida vardagsrytmens kval?


Skall vi sväva fritt under den himmel
som skärskådar vår synd men håller tyst
och inte för ett skvallerlystet vimmel
yppar ens det allra minsta knyst?


Nog vet bäggedera att vi felar

när vi efter falska noter spelar,
men vem kan väl över känslor råda
som den gamle Eros satt i svall?

 


Bland rökridåer längtar vi till fredan.
Skylda av en lögn i varsitt hus
tampas vi mot skulden och mot ledan
och rädslan att förrådas av ett ljus.


Förhållandet det håller vi förteget:
Inga stora ord – ett stumt traktat.
Ingen av oss nänns ta sista steget
att överge vår trista livskamrat.


Nog för att vi önskar att vi lyckas
bort framgent från smygandet få ryckas.
Men för att en framtid kunna skåda
Krävs mer än en kula av kristall.

 


Du knäcktes av att vela och att smussla
och att jämt bli satt i andra hand.
Du hårdnade och slöt dig som en mussla,
slutligen så bröt du våra band.


Jag kan ej beslutet ditt förmena,
vår kärlek den var het men ej robust.
Själen min blev obotligt allena
men aldrig mer förnam jag köttets lust.


Trots att det förflutit många år sen
det tog slut så blöder mina sår, men
säkerligen inser vi nog båda
att innan sagan börjat  var den all.

 

* * *

Och här är Ola Magnells sång Höstkänning - vars melodi man kan tralla med i till min text om man vill...


 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Judas Ekholm VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-13 21:20



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Starkt och hjärtskärande med rim som sitter som en smäck! Ångest eller ej, vilken styrka du besitter i både själ och ord!
2018-06-14

    ej medlem längre
Jag har jävligt svårt för rim. Jag är nästintill allergisk. Däremot frodas jag i laktos och gluten vilket den här fina trudelutten är full utav. Och visst, ska man tralla så ska det så klart rimmas och du till skillnad från resten av sidan gör det riktigt bra. Som fan. Helt enkelt och visst.
2018-06-14

    ej medlem längre
Dina ord får starka vingar och ditt budskap bär. En text som griper tag och blottlägger, inga falska masker här.
2018-06-14

  Tess74
Den är så stark och vacker och plågsam
2018-06-14

  Viksten
En Stark text
Du övertygar
Bra
2018-06-13

    Sefarge VIP
Med mer Bellmaniansk stuk
I slingrande visrikedom än
Modern dansbosanova?
Ypperligt
Tack!
;)
2018-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP