Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vansinne

 

Jag står med ena foten i graven
Den andra har fastnat i fantasin
Jag ger själva fan i alla kraven
Mitt emellan med uttryckslös min

Vilket vansinne

Jag kan skriva om IVA
Om Eva
Upprepa, uppliva
Rädda mig, jag vill leva!

Håll ut, håll om, jag vill 
Ge mig en timme till

Mor, dotter, syster
Alla kalla, kalla det vad du vill
Liten, stor, ledsen och yster
Och värmen vi aldrig får till

Vilket vansinne 

Jag kan skriva om konkurrens
Avund, påtända påfund
Att istället ge förståelse en chans
Acceptans för varandras olika värdegrund

Men jag suddar
Smetar ut mitt smink
När mina ord inte ens nuddar
Och sällsam sorg kräver en hink

Håll ut, håll om, jag vill 
Ge mig en timme till 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 472 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2018-06-15 17:48



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Mellan verkligheten
kommer diktens rim
in. Och skakar,skapar
om skeendena i till
-varon till en högst
personlig fartfylld
upplevelse!
Gör gott tack!
:)

2018-06-30

  Fulbergarn
Så snyggt, ordlekar med substans
2018-06-28

  träsnidaren
Yeah!
Bästa poeten är du!

Ge mig en drink ????


2018-06-24

  Gunnar Hilén VIP
Det är väldigt lätt att läsa dessa rader mycket fort. Jag gör sen tvärtom...pauserar...jag tror det är så man ska försöka leva...dra ner på tempot...då blir det lite behagligare...lite lättare att säga förlåt...kanske inte ens nödvändigt
2018-06-18

  Lars Hedlin
Oerhört starkt i känsla och utförande!
2018-06-17

    ej medlem längre
En balansakt på en knivsegg av känslor. Ja, snälla du, håll ut. Det finns kärlek kvar i världen.
2018-06-17

  Goraxy 89 Orion VIP
Det finns LJUS oXo där det är allra mörkast !!!
2018-06-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Förtvivlan i varje ord och mening. Som alltid med en gnutta humor, trots eländet. Ja, vem skulle inte vilja hålla om dig, för att ge dig styrka.
2018-06-16

  Marita Ohlquist VIP
Rustningen håller på att rämna i fogarna, förtvivlad önskan om en timme till!
Bra skrivet.
2018-06-16

  Blomma-Stjärna VIP
- Akilles häl är blottad...

så naket skör och
ändå - med perspektiv
galghumor och kärlek!
2018-06-15

  Kungskobran VIP
Timmen som tog slut
räckte ej som attribut
ge mig en timme till
för jag älska vill

2018-06-15

  aol
Så äkta tränger dikten hjärtat,
2018-06-15

  Nanna X
Här är du i ditt esse. Rappa rim svart humor stort allvar. Lev på och skriv vidare kära poet!
2018-06-15

  Onomatoprofet VIP
Vansinnig fart!
2018-06-15

  Poeten Salvador VIP
Förtvivlan och längtan
2018-06-15

  Viksten
Äkta vara
Här vill man som
läsare krypa in i dikten
Starkt
2018-06-15
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP