Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ö-haiku

 

 

landar. solkisar

bebördad, av börd i börd

 

ö-lever, Hemma.

 

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av catharina.jerbo VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-18 08:29



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Starka stora ord. Berörs.
2018-06-18

  Jaseph
Bördh förekommer enligt Wikipedia i fornsvenskan med en utvidgad symbolisk betydelse av börda (tyngd), födelse, börd och arvejord.
Besläktat med engelskans birth.

Bebördad är ett härligt nyord. Tänker på ordet "benådad".

Så mittenraden återspeglar kanske ett benådat ögonblick av återkomst till det som har tyngd, till den jord som betyder något, en återfödelse.

På nutida isländska betyder adjektivet "endurborinn" återfödd.
2018-06-18
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP