Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
21.06.2018 torsdag


Tankens flyktighet

 

Vid tankens flämtande låga är jag buren att strida mot ofullbordad ovilja till en natts god sömn. Vaket stirrar jag tomt in i väggen. Fast efter bön förstås. Alltid efter bön. Där! Nu ser jag! Vansinnets gräns! Usch, dit vill jag inte. Det finns en sjö här under allt detta vatten. Där gick fartygen på grund vid kobbarna till alltings inlopp. Och nu sitter jag i en dunge utan stormtändstickornas beskydd, med en främlings hjärta i halsgropen. Jag tänker för mycket. Fast det är inte problemet. Nej, det är inte problemet.

Jag har övertalat mig, nu vill jag sova.

Ge mig ro, Gud....

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-21 19:50



Bookmark and Share


  Palett
Svårmodet svävar över denna berörande text.
2018-06-22

    ej medlem längre
En text som rinner ur äkta vatten, och som jag hela tiden säger. Må ljuset skina över de sanna en dag. De som vågar att ta ångesten och vagga den i sin famn. Det är de som förtjänar lugn och frid.
2018-06-21

  Annika Persson
Surrealismen under sömnen.
2018-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP