Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommer du ihåg

Kommer du ihåg sommaren 2018
Månaden maj var ett stort solsken
Sverige spelade med i fotbolls-VM
och vann match efter match
Kommer du ihåg valrörelsen 2018
De politiska partierna överträffade varandra
i sin restriktiva hållning mot flyktingarna
Kommer du ihåg valet 2018
Sverigedemokraterna blev största parti
och bildade minoritetsregering med KD och M
De privata sjukförsäkringarna
sprängde sönder den svenska välfärdsmodellen
Vi fick en gräddfil för de rika till vården
Vi fick dyra privatskolor för de välbeställda
människor utan privata försäkringar
fick ställa sig i kö och vänta
Kommer du ihåg 2018
Vi pratade väder och fotboll
medan revolutionen skedde i det tysta




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-04 05:43



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Jag hoppas det inte blir så illa som du säger, men komma ihåg måste vi, och agera. Helst innan det gått för långt!
2018-07-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text med fantastiskt avslut!
2018-07-06

  Blomma-Stjärna VIP
girighet före medkänsla, suck - den som mycket har vill ha mer - men det var på solidaritet välfärdslandet byggdes - varför nedmontera en modell som i många andra länder väckt respekt och inspiration?
2018-07-04

  Kungskobran VIP
Kommer du i håg valet 2018
De rödgröna kör på
lovade men sjukhusköerna blev längre ändå
Busarna får härja fritt , ute kan du inte gå
Skjutglada typer får härja fritt
kan inte skilja på mitt och ditt
skolan är i kaos
förlossningsvården likaså
Ja så kan det gå
om du vill ha det så


2018-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP