Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland går det hem också. Till och med hos människor som borde 'veta bättre', är hon som en hantverkare med sin lera och sin deg, sin hammare eller slip. Det mesta verkar gå för sig, till och med 'härska och söndra'.


En väninna till mig...




...har som hobby att stundom gå in i en affär
eller butik och fingra på saker, leka anarkist
och tumma på saker, klämma och trycka på
mat och godis, skapa mos i hela bakelser och

bakverk, verka som av misstag tappa glas och
porslin, verka under skynket av sitt kön att
verka 'tanklös och ung', om hon känner sig
busig som en maktfullkomlig drottning eller

kung. Hon leker för en dag som fumlig och
ändå i kraft av sina behag, sin utstrålning,
charm och talförhet ibland. Krångla sig ur
var möjlig situation och spela på möjliga

medmänniskors välvilja att som vara henne
till lags och först då hon möter mothugg med
mått och bestämda steg hon provar att söka
ta strid eller blott falla till föga och spelat

nederlag. Någon har litet som vårdslöst låta
slippa ur sig 'envar bör ha sig en syssla av
något slag, kanske en hobby som för stunden
blir till lust och behag'. Problemet med lusten

av att vilja kunna leka och frestas, brukar i
slutänden vara att med 'ansvar följer även
konsekvens av ens möjligt vilda, allvarsamma
lek'. Utan förstånd eller fast hand, inget gensvar.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-08 11:43



Bookmark and Share


  Spik
Kanske bättre att leka anarkist nån annanstans, så slipper vi som arbetar i butik städa efter henne........
2018-07-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja en del kan
ta sig för en
hel del...
2018-07-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP