Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskrosbarn

Min uppväxt var miserabel
men jag var ändå kapabel
att lyfta mig ur träsket
och slippa allt elände och hätskhet

Vad var det som gjorde mig så
inte var det mina syskon små
för dom gick det inte bra
livet för dom blev inget att ha

Jag har funderat på detta
och har något att berätta
någon stans
måste jag fått stimulans

Vem kan det vara
jag letar i min skara
hittar ingen speciellt
inget är essentiellt

Litteraturen och dikten däremot
som jag av biblotikarien
fick ta emot
gav mig stora visioner
och nya underbara toner

Det gav mig något att leva för
och inte hamna utanför
Litteraturen och poesin
gav mig allt som finns
om nya tider, förflutna tider
om allt som en gång varit
som generation efter generation
erfarit

Leve litteraturen!




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-07-10 15:30



Bookmark and Share


  henke_r
Litteraturen har en läkande effekt.
2018-07-11

  Blomma-Stjärna VIP
leve biblioteken - leve litteraturen och poesin!
- inspirerande!
- igenkänning!
2018-07-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Tack, för denna fina igenkänning! Precis som för mig. Böcker och skrivande blev min livlina i eländet.
2018-07-10

  Viksten
Härlig text
som behagar mig
2018-07-10

  HenrysDotter
Man kan "berusa" sig på många sätt,skönt att det i det här fallet var litteraturen! Härlig text!
2018-07-10

    Sefarge VIP
Att skåda in i olika tider
Och mänskliga sinnens
Öden och äventyr
Teleskop lyriskt
skriftat!
:)
2018-07-10

  Fulbergarn
helt unterbart
2018-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP