Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Festiviteten

korsfäst korsfäst när olika
kryp kliar bak i korsryggen
skapar det värme skapar hetta

Jag föddes som en bebådelse.

Gräshoppor och skorpioner blir mitt levebröd,
bad min bön och drack nattens njugga dagg.

min broder i anden blev min vän
männens lycka kvinnornas glädje
kampen blev avgjord sista slöjan föll

l lammets blod är frihetens gåva.

Vid själarnas Bro du väger Dina sista talenter
där kunde du köpa dig fri den gången.
Kysste mina blodiga spikar som naglade
händer och fötter vid livet ännu en stund.

© Bosse 11 juli 2018.







Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-11 04:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten