Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stad i förändring

En stad som lever i förändringens timma

Styrd av gruvan vid sin fot 

En spricka stor i berget hotar

Från dag till dag den rasar mer och mer

Centrum och folk skall flyttas steg för steg

Annat måste nu i förväg rivas ner

Så att ingen blir kvar i sprickans skreva 

 

Malmen måste ju fortsätta att levereras

Så skynda på att flytta det som bevaras skall 

Ty en dag når sprickan kanske fram

Slukar allt som kommer i dess väg

 

När livet rullar på i gruvans drift

Kan vi andra bara stå och se på

Medan staden ändrar sina gränser

 

Vad skall flyttas och för framtiden bevaras

De är den stora frågan här och nu

När förändringens vindar har sitt grepp 

Om Kiruna stad och dess växande gruva




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-11 15:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra!
2018-07-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om förändringens vindar och deras påverkan!
2018-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP