Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beräknad brinntid


Idag rinner tiden inte
inte som flod utan bara mot noll.
Över huvudet glimmar det till,
ett plan, en svävande silverfisk
på väg till eller bort. Kanske
från/till Manilla där det bor många
okända för mig, med helt vanliga
liv utan vetskap att jag just nu
bär dem alla i mitt huvud. 

Nu putsas fjädrarna noga
såsom en som förlorat ett mynt
i gräset. En slirande kaja glider in
som poesi inte pressas fram
utan glider in som kaja på lekplats.
Någonting cirklar här!
Här linkar halta malar över glasskåpet,
kassa i lyset och lim i benen.
Kravklockorna bånglar över timmarna
med alla lektioner i prydlig kö.

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 358 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-07-14 08:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Dina tankar i första delen känns som dagdrömmar...man ser något och låter tankarna driva iväg...
2018-09-26

  Kungskobran VIP
Tillståndets dramatik tränger sig på
ordens kraft i hjärnan
formar ett öde
där alla står i kö
väntar på tiden som fastnat
inget hopp i sikte
väntans tider är inte över
Resans början
resans slut


2018-07-26

    ej medlem längre
Den här kommer jag återkomma till många gånger. Jag vill säga något bra, utan floskler. Men mina ord känns platta inför den här underbara texten. Lite som en slirande Kaja :)
2018-07-16

    ej medlem längre
Min läsning blir synnerligen egendomlig. Jag dras in i ett nav som fördelar till något texten inte är. Textsubjektet får inte, men jag får svårt att ställa in skärpan, som om allt skakar i snabba filmklipp, som åtminstone alltsomoftast tas om i ett flöde av ”negationer” och förvandlas därmed till långsamhetens lov. Tänk hur motsägelsefullt saker och ting bli´i bild. Fram till nu kan jag inte säga annat än: intressant.
2018-07-15

    Sefarge VIP
Känslo berikande skapelse
mellan bild och tanke!

2018-07-14

  TrollTörnTrappan VIP
Inledningsvis känns det som man vore en fisk i en pöl... Sedermera tycks man bli ett fjäderfä?! i finfin takt med att dikten befolkas av allt från allmäna varelser till särskilt "halta malar" som så sinnrikt linkar med lim i lemmarna...
2018-07-14

  Viksten
Sällsynt bra poesi

2018-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson