Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ett ögonblick

varm fuktig doftar gryningen av morgondagg
min kamrat nere i parken ligger hoprullad som en katt
huvan var som vanligt ner dragen över ansiktet
snabbt reser hon sig går bakom busken för morgonbestyr

tillbaks till bänken sätter sig och letar bland sakerna i en kasse
huvan döljer fortfarande anonymt ansiktet
en skvätt ur flaskan dricks som den obligatoriska frukosten
tänder en cigarett och röken strilar upp mot trädkronan

välskyddad står bänken alltid för ett överraskande nattregn
hon vaknade ensam denna morgon natten hade varit lugn
promenerade sedan anonymt sin väg mot okända mål
kanske ser jag henne en annan tidig gryning

© Bosse 19 juli 2018.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-19 05:56



Bookmark and Share


  Minkki VIP
livet är inte nådigt
2018-07-28

  Minkki VIP
livet är inte nådigt
2018-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten