Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sök glädjen

Jag läste häromdagen en mening som etsat sig fast

För den fick mig att haja till och börja tänka

*Det är inte lyckan vi skall söka utan glädjen* 

Jag fann att det ligger stor sanning i dessa ord

För om vi tänker efter så är lyckan aldrig närvarande

Utan den är något som är värt mer än det vi redan har

Medan glädjen är det vi har och värnar om i livet

Och det heter ju livsglädje och inte livslycka

Det som ger oss ett skäl att vilja kämpa och leva

Så nästa gång du säger att du är *lycklig* 

Ta dig då en funderare på om det verkligen är det du är

Jag tror du kommer finna att det är glädje du bär på

Som får dig att stråla och le mot det du värnar för

Snälla jag ber er nu att sträva och söka er livsglädje

Fylla livet med allt det som får det att lysa och blomstra

Istället för att söka en lycka som ständigt flyttas framåt




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-01 21:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Insiktsfull och full av känsla!
2018-08-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text att bära med sig i vardagen!
2018-08-02

    ej medlem längre
Klok, sann och fin reflektion.
2018-08-02

  Den skrivande tysta
Tänkvärt!
2018-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP