Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnat Edward Stachura


Ett möte

jag träffade dig bara en gång


i filmskolans café i Lodz


du trädde in med dina vänner                              


klädd i en kakigrön jacka


och detta blyga leende


vilsna i den rökiga livliga salen


mötte min blick


 


I sådana blickar finns


ett kännetecken till själar


som tillsammans skrev 


ett livsmanus


 


men det var för tidigt 


för uppvaknandet


fast legenden poesin


och kärleken till filmen


redan var fullbordad   


och livet känns för lång


 


kort efteråt hörde jag


att du valde odödlighet i döden


jag valde de kalla vintrarna


det var kanske svek




Fri vers (Modernistisk dikt) av alicja lappalainen VIP
Läst 210 gånger
Publicerad 2018-08-08 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP