Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att prata om sig själv är kanske kul för den som pratar i egen sak. Men hur är det för den som lyssnar? Låt oss nu prata en smula om dig, hur har din dag varit hittills? Varm säkert. Bara just opersonlig väl?


Knepig tradition




I vår familj har vi en knepig tradition.
Det är visserligen trevligt att fråga saker. Bara att det inte går att svara om något mer personligt. Den som säger något om sig själv framstår som egoistisk och tarvlig. Så på frågan, 'hur var maten'. Blir svaret kanske 'den gick att äta'. Hade svaret däremot innehållit något av en rent personlig upplevelse, hade det inte varit okej. Detta förhållningssätt gör visserligen att det blir spännande att 'gräla'. Då kan det låta något i den här stilen.
- Igår var det mest sol. Det regnade dock en stund i Södertälje, Västerås samt strax söder om Göteborg. Här föll regnet som spön i backen, enligt nyheterna. Dock 'regnade det inne' just här.
- Det går att semestra i Björneborg. Där är olyckorna få och i Norge är det mera okänt om det blir nederbörd just på torsdag eftermiddag. Frågan är om det verkligen var som upplevdes det hos dig.

En bekant, som uppenbarligen bär på en annan slags tradition har yttrat något i en högst egen stil.
- Det finns en människa som så envisas med att framhäva mina bästa sidor samt ofta nog vilja säga att jag är underbar. Upprepningen stör mig dock en smula. Det kan ju bli 'för mycket ibland'. (Leendets min av förståelse verkar inte fattas där). Ändå har hon rätt i sin upplevelse av att jag är en högst underbar person.

Någon fortsättning verkar det inte bli, i brådrasket. Istället...




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-08 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP