Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarmoln



Efter ett par glas vin
hade jag velat se
änglalika fjärilar just då,
men förströdda humlor
gjorde mig sällskap istället.

Sommarmolnen mot det blå
som bomullstussar
vidrörde mitt hjärta
och torkade i hemlighet
som med varsam sköterskehand
de tårar jag aldrig
kunde gråta.

Där vidrörde
en välvillig vind
som en krusning
mina farvatten
mellan alltings början
och alltings slut -

medan svalorna drog
över himlen som nottecken
för tystnaden
att tyda.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-08-12 11:16



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Oändligt vackert och finstämt melankoliskt. Tack!
2018-08-24

  lodjuret/seglare VIP
Fåglar sägs äta insekter. Även humlor, men solen bränner hett även i vindfriska byar, sägs det ibland, i texter. För övrigt, även den som skriver, eller i vilket fall 'förstår att hantera en penna, styra en båt' blir inte snickare av det.
2018-08-16

    ej medlem längre
Åh så vackert! Du skildrar själva känslorna på ett mästerligt sätt. Jag blir lyrisk och fylld av en sorts andakt. Tack för ännu en underbar läsupplevelse!
2018-08-13

    ej medlem längre
Jag tycker mycket om hur du låter naturen få en poetisk och symbolisk innebörd. En dikt att läsa långsamt och med eftertanke.
2018-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP