Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något litet om... Är en serie det med. En del människor orkar läsa en text om den är uppdelad i stycken, med luft emellan. Visst är du en 'var dags sysslare, tänkare, hjälta eller hjälte?'


Något litet om nödvändiga ting





Det görs lösningar mest hela tiden av människor.
Gamla och nya övningar, prövningar.
Det finns i bokform tips att prova för litet av varje.
En del av dem fungerar även, eller så försöker en annan ersätta en grönsak eller en fuktig ingrediens, något medel i ett recept för kökets övningar.

En del människor tänker sig inte ett urval lösningar, andra får tänka åt dem.
I vissa veckotidningar finns 'alltid' små tips för en möjligt undrande.
Och envar som i sin vardag börjar, slutar eller provar vill ofta dela med andra sina erfarenheter av att...

Och då du förstår, nu minsann blir det andra bullar, et cetera.
Som att ta itu med en stubbe, sy om ett ställ, ett par gardiner, avlägsna en fläck.
Lösa hur att skydda nakna fötter som klättrar upp i våningssängen.
Kanske med ett par sandaler.

Hur förvara dem för den som sover?
Med remmen som håller foten på plats, trä den genom räcke av trä eller metall, trä kring stolpe i natten.
Förvara i en flaska med kork, några deciliter vatten.

I äldre tider fanns det ofta en potta under sängen.
I en del sängar ligger det en flaska med varmvatten om det är kallt ute.
En del människor har talang för det eller det.
Ibland tar det decennier att komma på vad som är en fallenhet.

Ofta 'bara gör' en saker, andra ser som 'fallenhet för en syssla'.
Mest hela tiden ruckar människor på det som 'sitter illa', 'skaver', inte tjänar en 'tillräckligt väl'.

Troligen är du så van vid, att du inte ens tänker på det.
Du bara gör 'som det alltid har gjorts'.
Eller så plötsligt en dag, tänker du 'så', istället.
'Undrar just om...?'




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-17 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP