Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framtiden, Del 2

De sa livet är så jätteskönt.
Kanske är gräset på andra sidan grönt?
Men just känns det inte lönt.

Mörker bakom varje hörn.
Känner mig instängd under långa perioder som en Björn.
Vill känna mig fri, vill flyga som en örn.

Har tagit en tugga av äpplet.
Har talat med honom, vad är han ute efter?
Dansade med honom eller henne.
Fångades av nyfikenheten men blev kvar för att undvika ett fall, som ett spänne.

Vill fly men vill också stanna.
Vill försöka men är rädd för att ramla.
Har försökt klättra upp men blir rädd när det skramlar.

Röda roser på min grav.
I detta samhälle är jag slav.
Sjung inte när jag begravs.
Bara leta och undra vart.






Fri vers av El Niño
Läst 127 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-21 15:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

El Niño