Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur långt ska det behöva gå


Sorgens betong

Inristade sorger i grå betong
Från barn som slutat le.
Mellan husen ekar en sång,
”Blunda är bättre än att se”.

Dom älskar vissa, men hatar många
precis så,
som dom vill att det ska va´.

Vandrar i sina unga tonår
med diffusa tankar om en framtid.
Med sitt visuella hat dom lamslår
och blir en vardaglig programtid.

Dom hatar för att ingen förstår
vandaliserar för att bli sedda.
Vi måste agera för det som pågår
och rädda alla dessa vilseledda.

När ska det ta slut att enbart prata.
När kommer samhället att agera.
Alla dessa barn måste ju sluta hata
och inte mera vandalisera.




Bunden vers (Rim) av nomine solutam
Läst 298 gånger
Publicerad 2018-08-25 19:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nomine solutam
nomine solutam

Senast publicerade
Hemlöshet
Sorgens betong
* Se alla