Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Faktum är att jordens befolkning ökar lavinartat.


Det största hotet mot jorden

 

 

 

överbefolkningen

brist på preventivmedel är en orsak

med detta skulle färre barn födas

för att växa upp i svält och fattigdom

sedan kan man fundera över hur frekvent

man utövar sex, då barnen kommer så tätt

att svälta gör en kraftlös, ändå tycks man 

kunna avla barn i en aldrig sinande skara

betyder många barn rikedom?

hur ska man försörja dem om man är fattig?

det finns stora barnfamiljer i Sverige också

men här finns bidragssystem som utbetalas till dem

samtidigt blir befolkningen allt äldre

fler och fler blir gamla

ett "problem"som politikerna måste beakta

man kanske ska transportera överflödiga människor till Mars!

 

 




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-27 11:10



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd och intressant text!
2018-08-28

  Öknens Ros VIP
Äldre människor ses numera som en belastning, som kostar samhället pengar. Det är en cynisk inställning till de som varit med och byggt upp samhället. Resor till Mars är en utopi, än mindre att befolka den.
2018-08-28

  Öknens Ros VIP
Även i I-länder drabbas barn av ohälsa och sjukdomar som de dör av, barn som inte når vuxen ålder heller.
2018-08-28

  BenGust VIP
"Överflödiga" människor.
På vilka grunder avgörs
det? Och vad innebär det att
vara överflödig.


2018-08-27

  Marita Ohlquist VIP
I en del länder har barnen det bra, uppnår hög ålder i andra dör dom innan dom blivit vuxna!
Skarpa kontraster!
2018-08-27

  Fulbergarn
Svårt ämne att behandla särskilt som människan mer och mer liknar ohyra på planet Tellus.
2018-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP