Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek är inte bara sex

 

du fnyser åt kärleken

säger det är nys

för fortplantnings skull

ingenting annat det är

 

har du aldrig känt kärlek

var allting en dum lek

en lek som gick fel

missförstånd det blev

 

kärlek är inte bara sex

det är allt annat

en euforisk känsla

som inte kan beskrivas

 

den måste upplevas

för den det är

inte dras i smutsen

och förnekas

 

vad vore världen utan kärlek

en tom och ödslig plats

en plats utan känslor

en värld i förnekelsens tjänst

 

vem vill där vara

där mänskligt inte längre finns

bara svarta tankar, svarta ord

där mörker härskar

 

den som sviker kärlek

sviker också sig själv

snärjer sig i orden

vill inte visa sig svag

 

den som sett liv födas

vet vad kärlek är

förlorar sig i ett barns blick

över en ny värld

 

kärlek är allting annat än du tror

så mycket större än alla ord

den är det absoluta, det allomfattande

för stor för människa att förstå

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2024-04-09 09:45



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Tack!
2024-04-24

  Respons VIP
Starka och övertygande ord i polemik mot den som vill reducera kärleken till fortplantning.
2024-04-15

  Susen VIP
En hyllning till kärleken så vackert skildrat.
2024-04-11

  ULJO
Kärlek innehåller många ingredienser.
2024-04-10

  Eva Helene VIP
Ja, så sant, klokt och fint du skriver här. Störst av allt.
2024-04-10

  Bodingen VIP
Om inte kärlek fanns så skulle det bli mycket glesare med texter här på sidan... Ett outtömligt ämne.
2024-04-10

  Marita Ohlquist VIP
Utan kärlekens varma flöde
blir livet tomt och öde.
2024-04-10

  S.A.I. Steve Lando VIP
kärleken ger värde!
2024-04-09

  Kungskobran VIP
Kärlek är allt
2024-04-09

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
....det är bara det att den är svårare lokalisera.
2024-04-09

  Koloristen
Sant. Och kärleken är till sin natur evig. Den kärlek som "tar slut" var aldrig kärlek.
2024-04-09

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Kärlek är en känsla som känns någon annanstans än i genitalierna.
2024-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP